LA RÍNXOLS D'OR, UN XIC DIFERENT

Conte escrit per la Mar.

Hi havia una vegada, en un bosc d’aquí a la vora, una nena molt alegre i curiosa, que vivia amb la seva mare en una caseta de fusta. Es deia Rosa.
Un dia la Rosa, a qui tothom coneixia com “rínxols d’or”, estava castigada sense sortir de casa, però quan la seva mare va marxar a fer encàrrecs, va aprofitar per escapar-se.
Corrent sense parar, va arribar a una cabana molt ben arreglada situada al costat d’un llac d’aigua molt clara. Semblava buida, així que va decidir entrar a xafardejar. En obrir la porta va veure 3 pizzes. La primera estava cremant i no se la va poder menjar. La segona portava moltes espècies, així que no se la va poder menjar perquè li feia al·lèrgia. La tercera pizza era la seva preferida: pernil i formatge, i se la va menjar en un tres i no res.
Tot seguit va anar al pis de dalt. La primera porta que va obrir era la cambra de bany. Hi havia 3 penjadors amb una tovallola a cadascun. Com que anava suada a causa d’haver arribat corrents fins allà, la Rínxols va decidir assecar-se amb alguna de les tovalloles. Va provar amb la primera, però era massa dura i li rascava la pell. Ho va intentar amb la segona, però era d’un blau molt fosc i destenyia. Finalment va trobar la tercera tovallola, era molt suau i li va deixar la pell d’allò més lluent.
Es va dirigir cap a la porta del final del passadís: era un dormitori. Va anar directament a estirar-se a l’últim llit, perquè sempre era el bo. S’hi va tombar i de seguida es va adormir. En despertar, encara no hi havia ningú. Va recordar de qui era aquella casa: de la família d’ ossos. Ràpidament va tornar cap a casa, abans que la seva mare tornés de fer encàrrecs. Es va ficar a la seva habitació, com si no hagués passat res.
En arribar de comprar, la mare li va explicar que s’havia trobat amb la família d’ossos i que, sense adonar-se’n, havien estat parlant més de 2 hores. “Per això la casa era buida”, va pensar la Rínxols, “ara tot té sentit”. I la seva mare posà una cara ben estranya en veure l’atac de riure de la seva filla.